Pages

Apr 16, 2012

BOTAK!


Hehehe…  Ini bukan cerita botak yang dalam drama Juvana tu eh.  Ni cerita pasal Ahmad Ishraff dah botak.  Huhuhu…  Kesian aku tengok rupa dia dengan rambut panjang tu.  Dah cam tak terurus.  Saje aku botakkan kepala dia supaya rambut baru yang tumbuh akan lebih cantik.  Kate orang-orang tua kalau selalu cukur kepala budak sampai dia berumur 2 tahun bagus supaya budak tu bijak dan tak degil.  Kadang-kadang kite kena ikut jugak petua-petua orang tua ni.  Ada baiknye sebenarnye. 

Pagi Ahad lepas aku bangun tido, terus aku terpikir nak botakkan kan Ahmad.  Terus aku bagitau pada en.hubby.  Lepas sarapan, kami terus ke kedai gunting rambut mamak yang berdekatan.  Sampai jek kedai gunting rambut tu, mamak tu tanya aku nak gunting rambut ke??  Haishhh…  ada ke aku yang nak gunting.  Mak sayang rambut mak nih!  Setau aku kalau kedai gunting rambut mamak ni selalunye lelaki jek yang gunting kan?  Perempuan selalu gunting rambut kat saloon tau tak.  Haishh… 

Lepas mamak ni tau anak aku yang nak gunting rambut, die suruh bapak duduk kat kerusi tu sambil dokong anak.  Kalau tak susah.  Takut die menangis ke, takut ke atau meronta2 ke kan.  Tapi sebaliknya.  Ahmad diam je.  Good boy jek anak mama ni.  Sampai senget-senget badan masa mamak tu ketam rambut die.  Layan la tu.  Sib baik tak tertido.  Tapi sayangnya aku tak amik gambo mase rambut die kena ketam tu.  Bila siap Ahmad dapat reward gula-gula.  Sebab die good boy.  Ade ke bagi gula kopiko.  Mestilah aku yang makan.  Ahmad mana bole makan benda-benda kafein ni.  Ok jom tengok Ahmad yang dah botak!  Korang suke ke tak suke??  :)


IMG00176-20120414-1134 
 IMG00177-20120414-1135
IMG00178-20120415-1922 
IMG00179-20120415-1923
IMG00180-20120415-1930



p/s  :  cepatlah rambut Ahmad panjang…

Nak Makan Sendiri?


Minggu lepas en.hubby belanje makan kat luar.  Makan kat Restoran Murni je kat Aman Suria.  1st time makan kat situ.  Best la.  Pastu esok malam return lagik makan kat situ.  Hangin jek en. hubby.  Tapi die bawak jugak.  Huhuhu… 

Nak cite pasal Ahmad Ishraff ni sekarang kalau pegi makan kat luar mesti nak makan sendiri.  Takmo mama yang suap.  Pastu mesti panjat atas meja.  Malu mama ngan babah tau tak.  Dah cam peghak pulak.  hihihi…  Tapi sayang punye pasal takpe.  Mama ngan babah layankan aje.  Janji ko bahagia nak!  Meh tengok gelagat die makan sendiri.  Comot!



IMG00151-20120407-2113 IMG00153-20120407-2113
Ni mase makan kat TGIF. Mama ngan babah dah abes makan, die tak abes2 lagik makan.




IMG00173-20120413-2217 IMG00174-20120413-2217
IMG00175-20120413-2217
Opss tangan mama mengganggu. hihih..



p/s  :  Nak makan sendiri, tapi tak reti amcam mana nak genggam nasik.  Haihhhh…  ==’

Apr 13, 2012

MALAS


Aku dari tadi asek tengok jam jek.  Aku rasa malas nak buat keje.  Tapi terpaksa buat jugak keje tu.  Ada banyak keje yang tertunggak, tapi aku siapkan slow slow jek.  Siyes kepala asek pikir weekend.  Minit mesyuarat dari 26 Mac aku tak buat-buat lagik.  Malas sangat nak dengar VC tu.  Diorang nih kalau bermesyuarat panjang gile.  Lama pulak tu.  Isu-isu die memeningkan.  Agenda bersepah-sepah pastu lompat-lompat.  Suke ati jek nak selit isu lain yang takde kena mengena dalam agenda tu.  Pastu nak suruh aku susun agenda tu mengikut aturan yang betul.  Sebenarnye bukan keje aku pon buat minit mesyuarat nih since ELAUN DWIBAHASA DAH DITARIK SIAP KENA BAYAR BALIK pulak tuh!  Memang aku tak buat dah.  Setiausaha mesyuarat yang sepatutntya buat.  Tapi aku ni tah kenapa baik hati sangat kesian kat bos kecik aku ni.  Aku cakap boleh bantu.  Tapi seriusly aku memang malas!  Cemana ni?  Ape masalah ko nih Fara?  taknak cakap je la taknak.  Haihh…  Abaikan.  Weekned ni aku berhempas pulas la buat.  Lantak la lambat.  Sape suruh aku yang buat kan? Hahahaha… (Gelak setan jap)  Haaa tu minit mesyuarat.  Surat yang tak masuk fail dan tak kandung pon ada.  Since Mac jugak la aku tak buat.  Seriusly malas.  Patutnya keje kerani.  Tapi aku lagi sekali baik hati.  Nak membantu.  Sebab surat-surat ni aku yang terima dan bos minit, aku yang edar dan fotostat.  


IMG00170-20120413-1129
Ni lah surat yang aku tak masuk fail ngan tak kandung tu.  MALAS!

Tadi baru kejap bos aku masuk bilik meeting sebab ade pembentangan Operasi yang dah berjalan selama seminggu ni.  Tu antara faktor kemalasan aku nih menjadi-jadi.  Naik lemak ko ni Fara.  Hahaha…  So aku sambung berkinder buenoKinder Bueno White ni aku tak penah rasa.  Aku beli kat kiosk opis aku ni je.  RM4 harganya.  Mahal pulak aku rasa.  Aku tak tau harga berapa kat luar kan.  Sebab teringin aku beli je la.  Cepat la pukul 12tghari.  Nak blah dari opis yg sejuk tahap dewa nih!


IMG00169-20120413-1129
RM4 (mahalnya aku rasa!)


Sambil-sambil berbueno, update blog la ape lagik.  Rasa cam dah lama jek tak update blog.  Nak cite banyak benda.  Tapi dah basi lak rasanya.  So aku malas nak cite la benda yang dah lepas.  Malas lagik.  hihihi…
IMG00172-20120413-1148
update blog pakai Windows Live Writer

IMG00171-20120413-1130 
Baca blog-blog orang lain


Kesimpulannye, malas nak buat keje.  Tapi buat menda lain rajin pulak ko ni Fara!  Memang lemak berkrim disukai ramai.  Dah pukul 12tghari pon!  Dah  cargas gerak balik rumah!  Babai!  :P

p/s  :  Aku balik rumah nak tido sebenarnye.  Ahmad Ishraff pepagi buta kol 4 pagi dah kejut aku bangun.  Ngantuk beb!