Pages

May 9, 2012

Tak Berani Punya Budak!


Masa hari buruh lepas aku balik JB.  Umah mama ngan papa.  Tak berapa nak beraktiviti sangat.  Cuaca panas yang amat.  Malam sejuk pulak.  So babah Ahmad ngan aku planning nak beli cam swimming pool budak-budak yang isi angin tu.  Beli kat Giant jek.  Bagi anak buah aku ngan Ahmad seronok sikit dan jugak penat bermain air.  So malam boleh tido dengan lenanya.  Tapi hero aku ni sume pon takut nak try.  Tak Berani Punya Budak!  Jom tengok!

IMG00202-20120429-1143 Ok!memula Hazziq masuk dulu.  Babah pon enterprame.


IMG00203-20120429-1143
 Budak ni tengok jek dari jauh.



IMG00204-20120429-1143 Still memerhati dari jauh saje.


IMG00205-20120429-1144 Puas jugak atok pujuk.


IMG00207-20120429-1144 Tak Berani Punya Budak masih tidak kelihatan!


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


IMG00211-20120429-1200 Usaha babah memujuk.


IMG00213-20120429-1206 Babah kasik rasa-rasa sket air tu.



-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Cubaan babah memujuk tak berjaya.  Mama pulak rasa tak puas hati selagi die tak masuk kolam tu.  Scene aku memaksa Tak Berani Punya Budak masuk lam kolam tu tak dirakam.  Keh..keh..keh…  Akhirnyaaaa…..

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

IMG00214-20120429-1214
IMG00215-20120429-1214
IMG00216-20120429-1215
IMG00217-20120429-1218
IMG00218-20120429-1218
IMG00219-20120429-1219
IMG00220-20120429-1221
IMG00221-20120429-1223
IMG00222-20120430-1116


Hahahahaha…  Berjaya jugak mama paksa mandi kolam.  Bila dah masuk kolam tu kita cakap “dah..dah..dah..”  Dia boleh geleng-geleng kepala pulak.  Dah taknak kuar pulak asyik nak main air.  Dah la asyik buli abang Hazziq dalam kolam tu.  Memang hero la anak mama nih.  Dan misi nak bagi diorang penat dan tido dengan lenanya waktu malam berjaya.  Yes! 



p/s  :  Ahmad takut dengan serangga dan lipas.  Boleh menjerit sebab geli.  Hahahaha!

No comments:

Post a Comment