Pages

Jan 5, 2010

. TAHUN BARU DI OPIS BARU .






Huh! Tahun baru 2010. Aku di tempat keje baru. Tak pegi jauh pon sebenarnye. Kastam jugak. Cume kat Kelana Jaya jek. Kengkonon nak rasa suasana baru la sempena tahun baru. Hehe. Seawal aku melapor diri sume orang kat Kastam KJ nih ramah tamah belaka. Hehe. Tak sombong langsung. 1st day aku tak la seteruk yang aku bayangkan. Selama 4 hari kau kat tempat baru diorang banyak tolong aku dengan keje keje yang aku tak tau dan kena catch up sendiri. Nih dah masuk minggu kedua. Aku dah boleh handle keje keje aku.


Tengahari tadik aku tak kuar pegi lunch. Malas pulak rasanye. Dari pagi aku bz. Tempat keje lame tak banyak keje cam gini. Aku kat tempat baru yang tak bape nak baru nih, keje memang melambaks. Cara keje pon agak berbeza. Minit mesyuarat dengan jaga fail tak penah aku buat. Kat sini aku kena buat. Agak PA lame memang tak penah update fail. So aku kena la buat ape yang tertangguh. Same la nasib aku ngan Ieta masa die keje kat tempat baru hari tuh. Tapi aku cuba la buat yang terbaik aku. Agak agak nak stress ngan keje keje tuh aku tutup fail tuh buat jek esok. Ha senang cite. Tapi yang best tuh telefon kat tempat aku nih jarang berbunyik. Hehe. So takde la aku menerima panggilan panggilan yang bisa menaikkan kemarahan macam dulu.


Mase aku tak kuar lunch tadik sempat aku ambik gambar opis aku nih. Tapi Kastam KJ nih memang kat luar nampak cantik. Dalam bese jek. Korang tengok la sendirik. Kalau ada masa aku amek gambo luar opis aku.

Meja aku dari sudut pandangan dalam bilik.

Kabinet fail yang terbuka dan tidak teratur.
Whiteboard untuk tulis meeting2 bos.





Nih pintu bilik bos. Berkunci time nih.






Kabinet panjang.






Meja dari pandangan sudut luar bilik.

P/S : hope tha best nfor 2010 (^_^)Y

1 comment: