Pages

Apr 23, 2009

. anak buah .


mama bagi geget kacang panjang. gatal gusi nak tumbuh gigi. funny!! ^_^

Inilah chenta hati ku. Hazziq Isqandar. Mase nih die baru 8 bulan. Rasenya. Tak ingat sangat. Rindu nih dah 2 bulan tak jumpe. Sebagai anak buah sulung. Sume sayang kat die. Sume akan bertumpu pada die. Beli kan itu. Beli kan ini. Di jaga dan di tatang bagai minyak yang penuh. Mama cakap hazziq dah tumbuh 4 batang gigi atas dan bawah. Pastu cakap pon dah pelat pelat. Bijak sangat. Dah pandai nak ajak owang berbual bual. Cite kartun tak brape minat sangat. Tapi drama ke, forum perdana ke, Buletin Utama and lagik satu iklan perempuan silky girl yang ramai ramai tuh. Memang die suke sangat la. Hazziq nih kecik kecik dah suka tgk perempuan. Jangan jadik playboy. hahaha. Tengok tv tuh macam paham jek. Macam owang tua tua. hihihi. Macam mana la rupa die dah setahun nih. Mak ngah rindu banget!! Terasa tua pulak bila di gelar mak ngah. Ah lantak la. Die sangat manja dengan atuknya. hihihi. Hazziq minat benar ngan 'puting' atuknya. Tuh la atuk tuh gemar tak pakai baju lam rumah. Dah macam tarzan. hahahaha. Rindu pulak kat family aku nih. Takpe tunggu je la aku balik bulan depan. Tak dapat nak balik minggu nih. Ade plan.

p/s : Afta dis i'm hoping for my own baby. Tapi dengar cite ieta pasal bersalin. Ngee.. Ngerinya. Takut!!

tag.tentang.pasangan.anda

Actually i like dis tag. hihihi. ngade. ^_^
hihihi. sorry. gambo kau kena stabotaj. luv chu!


Saper nama pasangan anda?
Mohd Shafek bin Kamarudin. Pemes ngan panggilan Mat Pet di sekolah, poli dan asrama. Bukan Mat fit ye @ penagih dadah. Jangan salah anggap.

Baper umo pasangan anda?
25 Tahun. sebaya ngan aku.

Apakah karektor pasangan anda?
Kelakar. Sebab tuh suke die. Pemalu. Suka tidor. Sangat mementingkan kawan kawan. Sanggup berkorban demi aku. eceh!

Makanan kegemaran pasangan anda?
gulai lomak masak cili api. owang nogori kan. nak buek cemano?

Macam mana pasangan anda tidur?
hahahaha. dengkuran yang sungguh kuat. suke goyang2 kaki. suke tido depan tv.

Apakah perkataan pertama yang dilafazkan ketika pertama kali berjumpa dengan anda?
eh fara ko kentut eh? time nih aku tak suke die. bencik gilak! mulot cam sampah! dulu aku seorang yang tak suka di usik. but now ok!

Apakah impian anda dengan pasangan anda?
banyak duit. bercuti di seluruh negara. impian kan. hihihi.

okeh. settle lagik satu tag dari sha iza. ^_^V peace ya!!

Tag- What's In Your Handbag

Di pagi yang hening nih. Aku nak settle tag yg cujen bagi semalam. Huhuhuhu.

lokasi : Office aku. Huh!!

Take a picture of the bag that you are carrying today and tell us what's in it.
Tengok je la besonye beg aku. hihihi. Disebabkan beso ada memacam dalam beg aku tuh. Kalau bleh sume aku nak bawak. hihihi. Seperti yang anda nampak. Ade beg kecik yang aku isi hanpon. Coin purse. Wallet aku. Buku nota kecik. Kamus Mini. Pen. Kunci kete ngan kunci umah. Kain selendang utk memanaskan badan. Eye gel. Lipstick. Getah rambut dan sepit rambut. USB Cable utk camera berserta ngan camera. Dan macam macam lagik aku malas nak kuar dari dalam beg. Memacam kan ade? hihihi.

Tell us why these things are in your bag.
Kenape? Sebab ape? Mengapa? Aku suke!! ^_^

Find just one thing that is most precious to you in the bag and tell us why.
Wallet aku. Ada duit.
Settle. Sib baik 3 soalan jek. ^_^V peace!!

Apr 22, 2009

Tag Tentang Blog

Mentang mentang lah aku baru baru nak berblogging. 1st time telah di tag oleh Cik cujen.the.lejen . Dan nih 1st time gak aku tau pasal tag mengetag di dalam blog nih. Hihihihi.


Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
Blog saya bernama pari.pari.dibawah.angin
Kenape saya pilih nama tuh?
Kenape saya pilih nama tuh?
Sebab ia besttt...hihihi...
Sebabnye aku nak letak sempena lagu Meet Uncle Hussein...
I like Meet Uncle Hussein.. ^_^

Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
jalandalamhujan.blogspot.com dan timbulnya idea tuh sewaktu hujan turun.

Apakah method penulisan dalam blog anda?
methodnya lebih kepada tentang aku sendiri, perasaan aku, rasa aku dan pemikiran aku sendiri.

Pernah terasa nak hapuskan blog anda?
Hapuskan? Aku baru je buat blog nih. lom pernah terasa lagik.

Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ni?
Pendapat aku tentang si pemilik blog yang mengetag aku nih. cujen.the.lejen adakah anda lejen? anda memang sungguh lejen. sekian terima kasih.


So aku dah selesai dengan tag yg pertama. Yang 2nd tuh nanti nanti la aku buat. Nak kena letak gambo pulak. Mane la ade skang. Aku takde nak tag sesape. Sebab aku tak tau nak tag sape. Hahahaha.

^_^V peace!!

TANPA

Dah gemok la kau nih!!

Mula mula aku dengar lagu nih kat PC anie. Lirik dan melodinya aku suka. Trus aku mintak anie send lagu tuh thru Skype. Hati aku puas dapat dengar lagu nih berkali kali. TANPA rasa bosan.


Aku penah tujukan lagu dan liriknya buat si tersayang. Mase tu die pegi Kelantan. Kejap je pon. 2 hari jek. Konon dah rase rindu gile. Ahaks! Tetibe dia tanye aku, lagu ape tuh. Tak pernah tau dan tak pernah dengar. Cis!! Pastu die kata aku nih jiwang karats. Hampeh btol.


Salah ke kalau jiwang karats? Salah ke aku tuju lagu kat dia. Aku rasa tuh cara aku meluahkan rasa sayang. Rasa cinta. Rasa Rindu dan segala rasa la. Kalau aku. Pasti aku suka! Jatuh cinta sekali lagi. huh!!


Satu masa tuh, dalam kereta. Si dia menyanyi nyanyi riang ria di hati. Wah! Senang hati nampaknya. Tapi lagu yang dinyanyikan tuh. Aku seperti biasa dengan lirik yang terhambur dari mulut die yang cam Tweety bird tuh. Rupanya lagu TANPA. Ceh!! Dan dia tak tau pon lagu yang dia nyani tuh lagu yang aku tujukan kat dia.


p/s : Dia memang tak pernah alert dengan apa yg aku buat. Dasar lelaki.


So aku nak paste lirik lagu tuh kat cni. Sebabnye? Sebab suke! ^_^V peace!!


Tajuk/Lirik Lagu: Tanpa
Penyanyi: Sixth Sense (6th Sense)


Resah
Yang ku ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti
Meski

Pagi itu indah
Tapi akan sunyi tanpamu
Menemani aku sepi

(Korus)
Tanpa cintamu aku resah
Tanpa kasihmu aku hampa
Tanpa dirimu aku mati

(ulang chorus)

Kini benar-benar ku rasakan
Dalam relung hatiku tanpamu
Aku tak mengerti
Takut
Takut jauh dari dirimu
Dan kau tinggalkan aku sendiri
Tanpamu ku mati
Resah
Yang ku ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau
Aku tak mengerti

(ulang Korus)

current mood


1 word to describe how i feel today...
arrggghh!!
dah kenape??

Apr 21, 2009

. JANGAN TEGUR .



Akhirnya aku pegi jugak tengok cite nih. Member member aku cakap cite nih scary. So aku dengan beraninya ajak tunang aku tengok cite nih. Tunang aku memang tak suka tengok cite antu. Tapi sebab cite nih Pierre Andre yang arahkan, so die terbuka hati la nak tengok. Hope sehebat cite JPB.
So.. setelah aku tengok cite nih, aku rase memang scray, menakutkan dan mengejutkan jantung. hehehe.. Lakonan Julia Ziegler sewaktu dirasuk sangat real. Aku suke die bawak watak tuh. Antu tuh ala ala cite antu The Exorcism (betul ke aku eja?) yang cite lame tuh. Sampai aku terbawak bawak dalam mimpi. Aku tak suke!
Ape ape pun... aku enjoy tgk cite yang boleh menyebabkan jantung aku berhenti sedetik ni.. hehehe... peace!!

Apr 7, 2009


aku suke MEET UNCLE HUSSEIN
aku suke sume lagu diorang
sebab tu blog aku pon aku pakai tajuk lagu diorang
aku punye suke ati la kan