Pages

Apr 22, 2009

TANPA

Dah gemok la kau nih!!

Mula mula aku dengar lagu nih kat PC anie. Lirik dan melodinya aku suka. Trus aku mintak anie send lagu tuh thru Skype. Hati aku puas dapat dengar lagu nih berkali kali. TANPA rasa bosan.


Aku penah tujukan lagu dan liriknya buat si tersayang. Mase tu die pegi Kelantan. Kejap je pon. 2 hari jek. Konon dah rase rindu gile. Ahaks! Tetibe dia tanye aku, lagu ape tuh. Tak pernah tau dan tak pernah dengar. Cis!! Pastu die kata aku nih jiwang karats. Hampeh btol.


Salah ke kalau jiwang karats? Salah ke aku tuju lagu kat dia. Aku rasa tuh cara aku meluahkan rasa sayang. Rasa cinta. Rasa Rindu dan segala rasa la. Kalau aku. Pasti aku suka! Jatuh cinta sekali lagi. huh!!


Satu masa tuh, dalam kereta. Si dia menyanyi nyanyi riang ria di hati. Wah! Senang hati nampaknya. Tapi lagu yang dinyanyikan tuh. Aku seperti biasa dengan lirik yang terhambur dari mulut die yang cam Tweety bird tuh. Rupanya lagu TANPA. Ceh!! Dan dia tak tau pon lagu yang dia nyani tuh lagu yang aku tujukan kat dia.


p/s : Dia memang tak pernah alert dengan apa yg aku buat. Dasar lelaki.


So aku nak paste lirik lagu tuh kat cni. Sebabnye? Sebab suke! ^_^V peace!!


Tajuk/Lirik Lagu: Tanpa
Penyanyi: Sixth Sense (6th Sense)


Resah
Yang ku ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti
Meski

Pagi itu indah
Tapi akan sunyi tanpamu
Menemani aku sepi

(Korus)
Tanpa cintamu aku resah
Tanpa kasihmu aku hampa
Tanpa dirimu aku mati

(ulang chorus)

Kini benar-benar ku rasakan
Dalam relung hatiku tanpamu
Aku tak mengerti
Takut
Takut jauh dari dirimu
Dan kau tinggalkan aku sendiri
Tanpamu ku mati
Resah
Yang ku ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau
Aku tak mengerti

(ulang Korus)

4 comments:

  1. aku pun suka jugak lagu nie... tapi, tak tau nak tujukan kat sape...
    well, anda telah di tag. sila ke blog saya untuk keterangan lanjut..
    sekian, mekasih

    ReplyDelete
  2. sangat suke juga lagu tu..mama aku penah tegur time aku duk ikut nyanyi lagu tu kat radio..

    ma: apa?mati??

    aku:aah'mati.nape?

    ma:takkan la mati?

    uik aku pun tak terkata..sebab takkan la si dia mati kite pun nak mati kan..hehehe..

    p/s:wei bagi la alamat..aku nak anto kad..ko kawen bile?cam ko tunang dulu dari aku jek..ye dak?hehe

    ReplyDelete
  3. 1st: chubby nyer mat pet

    2nd: aku pun suka lagu tu
    nk pinjam ar
    nk bg kat mat. 3 mggu aku kena tggl

    ReplyDelete
  4. sha iza : nak alamat?bak email...nanti aku send...aku tunang dulu?mmg ar...nak buat cane?sabo je la...

    kalid : amek la...3 mggu kna tggl? kna tggl lagik...sabo yer...

    ReplyDelete