Pages

Aug 25, 2009

Jangankan lelaki biasa

Nabi pun terasa sunyi tanpa wanita. Tanpa mereka, hati, fikiran dan perasaan lelaki akan resah. Masih mencari walaupun sudah ada segala-galanya. Apa lagi yang tidak ada di syurga, namun Nabi Adam a.s tetap rindukan Siti Hawa. Kepada wanitalah lelaki memanggil ibu, isteri atau puteri. Dijadikan mereka dari tulang rusuk yang bengkok untuk diluruskan oleh lelaki. Tetapi kalau lelaki sendiri yang tak lurus, tak mungkin mampu nak meluruskan mereka. Tak logik kayu yang bengkok menghasilkan bayang-bayang yang lurus. Luruskanlah wanita dengan cara yang ditunjuk Allah, kerana mereka dicipta sebegitu rupa oleh Allah. Didiklah mereka dengan panduan dari-Nya.

Jangan cuba jinakkan mereka dengan harta, nanti mereka semakin liar. Jangan hiburkan mereka dengan kecantikan, nanti mereka semakin menderita. Yang sementara itu tidak akan menyelesaikan masalah. Kenalkan mereka kepada zat Allah yang kekal, disitulah suisnya. Akal setipis rambutnya, tebalkan dengan ilmu. Hati serapuh kaca, kuatkan dengan iman. Perasaan selembut sutera, hiasilah dengan akhlak. Suburkanlah kerana dari situlah nanti mereka akan nampak nilaian dan keadilan Tuhan. Akan terhibur dan bahagialah hati mereka, walaupun tidak jadi ratu cantik dunia, presiden ataupun perdana menteri negara atau 'women gladiator'. Bisikkan ke telinga mereka bahawa kelembutan bukan suatu kelemahan. Itu bukan diskriminasi Tuhan. Sebaliknya disitulah kasih sayang Tuhan, kerana rahim wanita yang lembut itulah yang mengandungkan lelaki-lelaki waja : negarawan, karyawan, jutawan dan "wan-wan" yang lain. Tidak akan lahir 'superman' tanpa 'superwoman'.

Wanita yang lupa hakikat kejadiannya, pasti tidak terhibur dan tidak menghiburkan. Tanpa ilmu, iman dan akhlak, mereka bukan sahaja tidak boleh diluruskan, bahkan mereka pula membengkokkan.

Lebih ramai lelaki yang dirosakkan oleh perempuan daripada perempuan yang dirosakkan oleh lelaki. Sebodoh-bodoh perempuan pun boleh menundukkan sepandai-pandai lelaki. Itulah akibatnya apabila wanita tidak kenal Tuhan. Mereka tidak akan kenal diri mereka sendiri, apalagi mengenal lelaki. Kini bukan saja ramai boss telah kehilangan 'secretary', bahkan anak pun akan kehilangan ibu, suami kehilangan isteri dan bapa akan kehilangan puteri. Bila wanita derhaka dunia lelaki akan huru-hara. Bila tulang rusuk patah, maka rosaklah jantung, hati dan limpa.
Para lelaki pula jangan hanya mengharap ketaatan tetapi binalah kepimpinan. Pastikan sebelum memimpin wanita menuju Allah pimpinlah diri sendiri dahulu kepada-Nya. Jinakkan diri dengan Allah, nescaya akan jinaklah segala-galanya dibawah pimpinan kita. Jangan mengharap isteri seperti Siti Fatimah, kalau peribadi belum lagi seperti Sayidin Ali.
p/s : mau berkongsi sesuatu yang berguna untuk pengetahuan dan buat ingatan dalam sepanjang hidup kita nih.

Aug 24, 2009

. dah 3 ramadhan .

pagi pagi aku dah email member aku, ika pasal nak balik jb minggu nih. aku dah tak sabar nak balik jb berpuasa n berbuka dengan family nih. sekali dia dah beli tiket dulu daaa. nampaknya aku naik bas sensorang la. tak best la takde teman nih. tapi takpe la. janji aku balik jb jugak. tak kire. kalau dah sensorang tuh konpem dalam bas aku mengorok je. aku tak takut terlepas stesen sebab aku memang turun kat last stesen. hehehe.

1st ngan 2nd pose best la aku sebab berbuka dengan si tunang. start ari nih sampai khamis aku buke pose sensorang jek. huh! tak dapat la aku nak pegi baram seperti rutin setiap tahun. aku kan dah tak pakai kete sekarang. naik bas jek. hihihi. rasa cam memula masuk keje plak. mase dolu dolu pegi keje naik bas nadi putra lime posen. pegi baram naik bas? takde keje la aku. nasib baik bawah blok aku tuh sekarang dah ada orang jual-jual jugak. ala ala baram gak la. hehehehe. so aku dah memikirkan nak beli juadah pose aku kat mane. tapi, tak dapat la aku nak berangan nak makan itu ini. kalau pegi baram tu ape pon ade. kalau bawah blok aku tuh mesti tak banyak choice. tapi, ok jugak kan. dapat la aku bersederhana time bukak pose. kalau tak sume pon aku nak. last last tak termakan. lagipon aku makan sorang. kalau tak habis sape yang nak habiskan. kalau ada si tunang mesti dia yang dah tolong habiskan. tuh yang badan ko bagai di pam pam. hihihi.

warrghh. dah pukul 3 lebih nih. rasa cam masa cepat jugak berlalu. aku tak sempat sahur pagi tadik. syok jek tido. akibatnya. perut aku berkeriokk je dari tadik. sabo ye perut. sib baik tak mengantuk sangat.

p/s: opis aku hari ni sangat sunyi sepi. mereka takde tenaga nak berborak lagak pasar borong agaknya. kata pose. hehehe. aku suke. (^_^)



saje nak hias page aku nih. dari pose pertama nak makan. tak tercapai lagik.

Aug 20, 2009

. mencari osmet .

2 orang osmet aku sudah berpindah ke kuarters. buat masa sekarang aku duk rumah tuh sensorang. rasa cam kekok gak duk sesowang semalam malam. selalu gak duk sensorang kat umah tuh. tapi kali nih lain sikit sebab duk sesorang dengan dua bilik yang kosong dan ruang tamu yang kosong. bilik aku jek penuh barang. semalam aku nak basuh baju. sekali nak angkat baldi terjatuh pulak. bunyi bergema. yela bilik dekat dapur tuh dah kosong. bergema la. aku kat toilet dengar bunyik hanpon aku pon kuat gile. selalu kalau aku kat toilet tak dengar bunyik hanpon aku.

sekarang aku tengah proses mencari osmet baru. memang ramai yang nak cari bilik kosong. tapi aku rasa aku plak yang memilih. bile pikir pikir balik. lantak la. (kenapa aku suke cakap lantak la?dah lame pasan.) terima je la siapa pon yang nak menyewa. aku ada rasa nak pindah jugak. tapi, aku pon tak lama dekat rumah tuh. lagik 6 bulan je nak kahwin. lepas kahwin pon aku tetap kena pindah. so aku melupakan niat untuk ikut jejak osmet - osmet lama aku untuk berpindah. aku baru terfikir maybe sebab aku dah nak kahwin tak lama lagik, tu yang diorang pindah cepat-cepat ke kuarters tuh kot. ok dah tau. hehehe.


p/s : aku sambut puasa sensorang bulan nih. haihh. ujung bulan balik kampung la. (^_^)

Aug 5, 2009

. anak buah 3 .

Kedua dua anak buah aku dah semakin membesar...jom tengok telatah diorang...
haziq cium sarah..sayang adik die..



ha! yang nih over betul..lemas adik die..



dah beso dah diorang nih..pandai si sarah tengok kamera..




hihi..dua dua suke tengok tv..si sarah tuh cam paham jek.. (suka tengok iklan)

p/s : rindu pulak kat diorang tengok gambar nih...

Aug 4, 2009

seksa

khamis lepas, mula mula rasa nak demam. badan panas. aku telan 2 bijik paracetamol. off kipas pastu tido berselimut. lepas 2 jam. dah kebah. tetibe flu pulak. hingus meleleh jek. sampai aku terpaksa sumbat tisu lam idung. malas nak pegang. wohh! seksanya aku rasa.

jumaat malam dah janji ngan mak nak balik jb. tunang aku cakap kalau tak larat tak payah balik. tapi aku dah berjanji dengan kawan kawan kat jb nak balik sebab ramai ramai nak serbu wedding amalina. my ex schoolmate and classmate. so aku bertahan jek.

naik bas balik jb pukul 10.30 malam. so sampai jb dah pukul 2.30 pagi. sampai kat rumah aku terus tido tak salin baju, tak buang mekap ngan mandi. sok je mandi. hehehe. esok paginya ingat nak pergi hospital besar check la kalau kalau aku kena H1N1 ke. mana la tau kan. dah 2 hari aku delay nak jumpa doktor. sekali aku rasa cam dah sihat pulak. so aku cakap dengan bapak aku tak payah la bawak pegi hospital. sibuk aku nak pegi wedding amalina. kat wedding tuh aku rasa tak bape nak sakit sangat sebabnya jumpa ramai kawan kawan sekolah. lame tuh tak jumpa. dekat 7 tahun kot. seronok sangat.

hari ahad. aku dah nak balik putrajaya balik. naik bas dengan kawan aku konon konon nak turun kat shah alam. memang la turun kat shah alam. tapi tempat lain plak yang driver tuh turunkan. bus stop mane tah. terpaksa suruh tunang aku ambil kat bus stop tuh. tapi tunang aku lalu jalan lain. jadi aku dengan kawan aku nih terpaksa melintas turun bukit lalu dekat terowong untuk sampai jalan sebelah lagi satu. nasib baik tak terpeleot kaki aku nih. turun bukit pakai heels. sabo je la.

hari isnin aku rasa malas nak pergi keje. dengan flu yang tak baik lagi. datang pulak batuk batuk yang menggila. cam nak mati. hoh! seksanya. so aku plan nak mintak cuti sakit di hospital kerajaan. pukul 10 pagi aku ke sana. manusia berduyun duyun tiba (cam lagu juliana banos) kat hospital tuh. sampai aku tak mampu nak tunggu lama lama sampai ke petang. rasa nak pengsan jek kat situ. last last aku balik je rumah tido lagi baik! so terpaksa la aku EL je.

hari nih aku pegi keje cam biasa. dengan membawa virus penyakit yang mungkin akan aku jangkitkan pada orang lain. jahat tak aku? hahahaha. nak buat cemana. takkan nak ambik cuti. sayang la cuti aku dah tinggal sikit. mc plak hospital kerajaan ramai gila orang cam haram. nak pegi pepagi malas pulak aku. kena jalan kaki pulak tuh. lagik la menambahkan kemalasan aku. nak ambik mc swasta sayang la duet aku. kat opis ahri nih sunyi je. ramai yang pergi kursus kat johor. so kedengaran batuk batuk aku yang menyebarkan virus di sekeliling bilik memecah keheningan sunyi. konpem bos aku mangsa utama. hihihi. lantak ar.



p/s : aku rasa cam nak balik sekarang. nak melepek lam bilik tido jek cam owang sakit. nih sakit pegi keje. apekahh?? delay lagik nak jumpe doktor. lantak ar!



sedikit gambar untuk hiasan blog ku ini.


mase kat wedding amalina. cam tak sakit pon. ehee.


kualiti gambar kurang baik. sebab yang tukang amek tangan tak bedong. haihh.

Jul 31, 2009

wang dan harta atau kebahagiaan ?


Sesetengah orang lebih mementingkan wang dan harta untuk mendapat kebahagiaan. bagi aku wang dan harta adalah nombor dua. kebahagiaan yang utama. wang dan harta boleh di cari dan di kumpul. nak dengan taknak je kite mencari. tapi suatu perhubungan tanpa ada kebahagiaan tak guna langsung. mesti rasa tak best. tak kisah la kalau aku nih berada dalam level yang tak berada. al least aku ada die pon ada jugak. kalau dia ada tapi aku takde mesti dia cari pompuan lain. ciss! hehehe. maksud aku takde la susah sampai kais pagi makan pagi, kais petang makan petang cam ayam. tuh pon aku rasa ayam pon bahagia. tengok la sekali beranak banyak telor yang terhasil siap apek leh gi jual kat kedai dapat duit. rezeki jugak kan.


Kebahagiaan tu terletak pada tangan kita sendiri. kita sendiri yang akan buat keputusan nak bahagia atau nak harta. nak dua dua? nobody is perfects. sebab Allah tuh adil. Dia takkan bagi semua yang kita nak. kalau bagi pon mesti akan ada kekurangannya. tengok la Dia nak bagi ke tak kan. sebab Dia yang berkuasa. sebab tuh la satu ujian untuk kita. kalau bagi sempurna kang tak adventure pulak. kita kan di ciptakan duk kat dunia nih untuk menghadapi ujianNya. sama la cam kita masuk skolah or IPT. untuk menghadapi exam. btol tak?


Oleh itu aku belajar untuk sabar, redha dan terima jek semua ketentuan yang di tentukan. sebab aku belajar kalo banyak sabar nih banyak hikmahnye. sesuatu yang tak dijangkakan tuh akan berlaku. time tuh mesti aku akan rasa bersyukur. "nasib baik aku sabar. rupanya nih yang aku nak dapat" lebih kurang camtu la. aku ada pengalaman camtu.


So terpulang pada diri untuk menentukan hidup sendiri. jangan hidup tanpa arah dan tujuan. wang dan harta tak menjanjikan kebahagiaan. bahagia jangan sampai masuk hospital bahagia. hehe. aku tak mau demand. aku tak mau yang perfect. sebab aku bukan seorang yang perfect. akan aku terima dia seadanya. moga kami hidup dalam bahagia. aminn..


p/s : adoiyai flu nih. hingus terasa nak meleleh. rasa terseksa. ujian jugak tuh. hehehe. sabo je la.




gambar sekadar hiasan ;D

Jul 29, 2009

mintak duit!

Ada sesapa nak bagi aku duit tak?hahaha. aku benci dengan shopping online nih. (tapi aku terjebak gak) haishh. sekarang padan muka aku. duit semakin susut. tidakkk!! jauhkan aku dari LOWYAT.net.

Kalau hari hari ngadap pc, of coz la aku akan ngadap internet. maka terjadi la hobi bangang aku nih. (bangang la sebab ikut hawa nafsu) sebab 3 hari bos aku takde. outstation. aku pon goyang kaki. bos takde aku la bos. muahahahaha. banyak masa untuk bershopping online. ni sume ko punye pasal cujen.the.lejen. hampeh sungguh.

p/s : cujen.the.lejen takmo kawan ko... heheheheh... ranap duit aku!

Jul 2, 2009

. pentingkan diri ke? .

Antara sahabat dan tunang? Siapa yang paling perlu aku utamakan? Kalau sahabat tak dapat di bantu atas nasihat si tunang, apa aku kejam? Betul juga kata-kata si tunang. Banyak perkara yang perlu kita fikirkan sebelum membuat keputusan. Apetah lagi keputusan dalam membantu seorang sahabat itu akan mendatangkan effect dalam kehidupan masa akan datang kita, apetah lagi membabitkan kewangan kita. Manusia nih dalam kesusahan semuanya kata-kata manis dan semuanya boleh. Sampai masa, janji tinggal janji. Aku memang sering terkena. Banyak kali terjadi sehingga aku susah nak mempercayai janji-janji yang seorang sahabat tu taburkan.

Ada seorang sahabat aku nih. Dia dalam kesusahan. Kereta kena tarik. So dalam keadaan terdesak dia pinjam la duit aku. Janji akan bayar balik seminggu kemudian. So aku paham la keadaan dia nih dan bagi pinjam. Takpe la mane tau kalau dia tolong aku, sok sok dia tolong aku pulak. So kami pon happy. Sering berjumpa. Sering sms-ing. Sering lepaking kat rumah dia. Persahabatan kami berjalan lancar. Satu hari nih kami ber chatting. Dia beritahu dia ada macam macam masalah yang menimpa. Bertimpa timpa. Aku pon simpati la dan bagi pertolongan yang semampu aku. Sekarang kereta dia akan kena lelong. Aku pon tanya nak pertolongan yang macam mana? Dia mintak aku buat loan atas nama aku sebanyak RM5k. Untuk bantu dia keluarkan kereta dia. Macam macam syarat dan janji dia bagi kat aku. Aku cakap insya allah aku tolong, dan mintak nak bincang dengan tunang aku. Aku pon dah bincang dengan tunang aku. Setuju dengan janji janji dia. So aku setuju la untuk tolong buat loan. Tiba tiba dia sms mintak aku buat loan RM10k pulak setelah aku beritahu persetujuan aku tu. Lagi sekali aku bincang dengan tunang aku. Kali nih tunang aku tak setuju. Macam macam pendapat yang aku agak logik dan terima akal tunang aku bagi. Kawan kawan aku yang lain pon ada cakap menda yang sama. So aku buat keputusan tak dapat la nak tolong dia kalau camtu. Dia terima keputusan dan balas sms aku dengan baik. Aku lega.

Seminggu kemudian aku sms la dia macam biasa. Nak lepaking sama sama. Tapi dia bagi alasan tak dapat nak jumpa. Ok aku macam biasa. Lepas seminggu lagi aku ajak lepak sama lagi. Dia bagi alasan lagi tak dapat nak lepak sama sekali dengan keluhan mintak aku faham keadaan dia sekarang susah dan terdesak dan tak dapat nak bayar duit aku seperti yang dia janji lagi. Ok aku faham. Maybe dia minta aku jangan ganggu dia buat masa sekarang nih. Kami mula renggang. takde sms dari dia lagi. Senyap dan diam seribu bahasa. Seperti menjauhkan diri.

Adakah sebab aku tak dapat nak tolong dia, kami jadi renggang? Adakah aku kejam sebab tak dapat nak tolong dia? Salah ke aku sebab aku terima pendapat si tunang dan kawan kawan aku yang lain supaya aku tak susah kelak di kemudian hari? Adakah aku mementingkan diri sendiri?

Tapi.. salah ke kalau aku cuba untuk memikirkan diri sendiri dari orang lain? Aku pantang orang yang tak tunaikan janji nih.

o_O salah ke?




gambar adalah sekadar hiasan ;p

Jun 24, 2009

. BENGANG .

. TRANSFORMERS : REVENGE OF THE FALLEN .


Semalam aku pegi lunch kat ALAMANDA ngan kawan-kawan aku. Pas lunch tuh singgah kejap la kat GSC ALAMANDA tuh dengan harapan nak beli tiket cite tersebut diatas untuk esoknya. Konon-kononnye beli awal la. Idung aku dah kembang kuncup dah sebab bangga la beli tiket awal kononnye. (Hins...hinss..) Sekali mamat kaunter tuh cakap penuh. Sampai ke hari Jumaat plak tuh. Takkan nak duduk depan sekali. Sakit kepala, sakit mata, tak paham cite lagi ada la. Rupanye die dah opening ticket seminggu awal. Yela, Suzan cakap sebab cite nih Box Opis (Box Office). Mencabar kesabaran betul. Aku rase cam nak marah jek mamat kaunter tuh. Tapi apekah silap die. Aku yang tak tau tiket tuh dah opening seminggu awal. So tak jadi la nak tengok cite tersebut diatas. Uwaaaa...lame tuh nak tunggu sampai Jumaat. Tapi aku ade terasa macam nak beli Gold Class. (Hinss...hinss) So aku beritahu Mat Pet (tunang aku laa...tuh name manje die..) bad news tadik (tiket takde) dan good news (Tiket Gold Class ada) die takmo. (Down balik) Agak agak bile aku dapat tengok cite tersebut diatas agaknye?? (T_T)

May 27, 2009

. TAKDE MOOD .

Hari ni Mama, Papa, Nana dengan Hazziq datang Putrajaya. Diorang datang sini sebab nak tengok Sarah, si baby yang baru lahir tu. Aku pening ni nak half day atau pon keluar awal petang nanti. Nak half day takde kereta nak balik rumah. Nak balik awal pulak pukul 4 petang. Kalau pukul 5 petang takpe jugak. Aduh..aku pening. Susahnya kalau takde kereta ni. Abang aku pulak tau nak ikut mood die jek. Sakit hati sebab aku suruh bapak aku terus datang ke Putrajaya. Die pulak suruh bapak aku tunggu dekat tol Sg. Besi. Baik trus ke Putrajaya. Check in dekat Putrajaya. Nanti kena patah balik pulak. Tak paham aku. Ape yg sakit hati sangat?

*Mood aku dah ilang. Aku tension.*

May 18, 2009

. BENCINTA .

Bencinta - Faizal Tahir
Benarkan ku 'tuk berbicara...
Bicara terus ke hati mu.. Hati mu..
Hati yang penuh rasa ragu
Jangan terus pergi
Tanpa mendengar ku
Mungkin mudah
Untuk kau terus berlalu
Nanti dulu
Berikanlah waktu
Untuk aku, untuk kamu
Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Lidah kelu sedangkan aku
Mahu kau tahuAku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada muKe tepi lihat ku berlalu
Pasti itu yang terbaik untuk ku
Tiada lagi mahu ku tahu
Tentang hidup kamu
Tentang mati kamu
Aku tahu
Engkau tahu apa yang mata ku tahu
Apa yang kau tunggu
Mahu aku buka pintu?
Ingatkah lagi waktu kau bersama ku
Kaku aku melihat mu
Sedang aku mahu kau tahu
Dengar kata ku
Aku cinta pada mu
Benci pada mu
Cinta pada mu
Sakitnya aku
Membenci kamu
Sakit lagi mencintai mu
Dan aku pergi
Tapi kembali
Benci aku mencintai diri mu
Ku benci... Kamu
Ku cinta... Kamu
---------------------------------------------------------------------------------------------------
. CURRENT MOOD .
aku benci!!
aku cinta!!
aku bencinta!!
(T_T)

May 8, 2009

. sad .



. i'm feel sad . my heart cry . i don't cry . i don't cry . i don't cry . why u make me sad? .

May 5, 2009

. anak buah 2 .

Hazziq Isqandar - abang

Sarah Qystina - adik

Anak buah aku sudah masuk 2 orang. Lengkap sudah lelaki dan perempuan. Aku excited. Aku gembira. Hazziq lahir pada 31 Mac 2008 dan Sarah pada 30 April 2009 yang lalu. Berat masing masing 3.1kg dan 3.05kg. Gambar yang pertama sewaktu Hazziq Isqandar sebaya dengan Sarah Qystina gambar yang kedua. Muka diorang lebih kurang je. Adik beradik kan. Tapi aku belum jumpa dengan Sarah lagi. Tak sabar rasanya. \^_^/ yeay!



Gambar di atas : Hazziq dah setahun. tunggu masa Sarah pulak. ^_~

Apr 23, 2009

. anak buah .


mama bagi geget kacang panjang. gatal gusi nak tumbuh gigi. funny!! ^_^

Inilah chenta hati ku. Hazziq Isqandar. Mase nih die baru 8 bulan. Rasenya. Tak ingat sangat. Rindu nih dah 2 bulan tak jumpe. Sebagai anak buah sulung. Sume sayang kat die. Sume akan bertumpu pada die. Beli kan itu. Beli kan ini. Di jaga dan di tatang bagai minyak yang penuh. Mama cakap hazziq dah tumbuh 4 batang gigi atas dan bawah. Pastu cakap pon dah pelat pelat. Bijak sangat. Dah pandai nak ajak owang berbual bual. Cite kartun tak brape minat sangat. Tapi drama ke, forum perdana ke, Buletin Utama and lagik satu iklan perempuan silky girl yang ramai ramai tuh. Memang die suke sangat la. Hazziq nih kecik kecik dah suka tgk perempuan. Jangan jadik playboy. hahaha. Tengok tv tuh macam paham jek. Macam owang tua tua. hihihi. Macam mana la rupa die dah setahun nih. Mak ngah rindu banget!! Terasa tua pulak bila di gelar mak ngah. Ah lantak la. Die sangat manja dengan atuknya. hihihi. Hazziq minat benar ngan 'puting' atuknya. Tuh la atuk tuh gemar tak pakai baju lam rumah. Dah macam tarzan. hahahaha. Rindu pulak kat family aku nih. Takpe tunggu je la aku balik bulan depan. Tak dapat nak balik minggu nih. Ade plan.

p/s : Afta dis i'm hoping for my own baby. Tapi dengar cite ieta pasal bersalin. Ngee.. Ngerinya. Takut!!

tag.tentang.pasangan.anda

Actually i like dis tag. hihihi. ngade. ^_^
hihihi. sorry. gambo kau kena stabotaj. luv chu!


Saper nama pasangan anda?
Mohd Shafek bin Kamarudin. Pemes ngan panggilan Mat Pet di sekolah, poli dan asrama. Bukan Mat fit ye @ penagih dadah. Jangan salah anggap.

Baper umo pasangan anda?
25 Tahun. sebaya ngan aku.

Apakah karektor pasangan anda?
Kelakar. Sebab tuh suke die. Pemalu. Suka tidor. Sangat mementingkan kawan kawan. Sanggup berkorban demi aku. eceh!

Makanan kegemaran pasangan anda?
gulai lomak masak cili api. owang nogori kan. nak buek cemano?

Macam mana pasangan anda tidur?
hahahaha. dengkuran yang sungguh kuat. suke goyang2 kaki. suke tido depan tv.

Apakah perkataan pertama yang dilafazkan ketika pertama kali berjumpa dengan anda?
eh fara ko kentut eh? time nih aku tak suke die. bencik gilak! mulot cam sampah! dulu aku seorang yang tak suka di usik. but now ok!

Apakah impian anda dengan pasangan anda?
banyak duit. bercuti di seluruh negara. impian kan. hihihi.

okeh. settle lagik satu tag dari sha iza. ^_^V peace ya!!

Tag- What's In Your Handbag

Di pagi yang hening nih. Aku nak settle tag yg cujen bagi semalam. Huhuhuhu.

lokasi : Office aku. Huh!!

Take a picture of the bag that you are carrying today and tell us what's in it.
Tengok je la besonye beg aku. hihihi. Disebabkan beso ada memacam dalam beg aku tuh. Kalau bleh sume aku nak bawak. hihihi. Seperti yang anda nampak. Ade beg kecik yang aku isi hanpon. Coin purse. Wallet aku. Buku nota kecik. Kamus Mini. Pen. Kunci kete ngan kunci umah. Kain selendang utk memanaskan badan. Eye gel. Lipstick. Getah rambut dan sepit rambut. USB Cable utk camera berserta ngan camera. Dan macam macam lagik aku malas nak kuar dari dalam beg. Memacam kan ade? hihihi.

Tell us why these things are in your bag.
Kenape? Sebab ape? Mengapa? Aku suke!! ^_^

Find just one thing that is most precious to you in the bag and tell us why.
Wallet aku. Ada duit.
Settle. Sib baik 3 soalan jek. ^_^V peace!!

Apr 22, 2009

Tag Tentang Blog

Mentang mentang lah aku baru baru nak berblogging. 1st time telah di tag oleh Cik cujen.the.lejen . Dan nih 1st time gak aku tau pasal tag mengetag di dalam blog nih. Hihihihi.


Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?
Blog saya bernama pari.pari.dibawah.angin
Kenape saya pilih nama tuh?
Kenape saya pilih nama tuh?
Sebab ia besttt...hihihi...
Sebabnye aku nak letak sempena lagu Meet Uncle Hussein...
I like Meet Uncle Hussein.. ^_^

Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?
jalandalamhujan.blogspot.com dan timbulnya idea tuh sewaktu hujan turun.

Apakah method penulisan dalam blog anda?
methodnya lebih kepada tentang aku sendiri, perasaan aku, rasa aku dan pemikiran aku sendiri.

Pernah terasa nak hapuskan blog anda?
Hapuskan? Aku baru je buat blog nih. lom pernah terasa lagik.

Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ni?
Pendapat aku tentang si pemilik blog yang mengetag aku nih. cujen.the.lejen adakah anda lejen? anda memang sungguh lejen. sekian terima kasih.


So aku dah selesai dengan tag yg pertama. Yang 2nd tuh nanti nanti la aku buat. Nak kena letak gambo pulak. Mane la ade skang. Aku takde nak tag sesape. Sebab aku tak tau nak tag sape. Hahahaha.

^_^V peace!!

TANPA

Dah gemok la kau nih!!

Mula mula aku dengar lagu nih kat PC anie. Lirik dan melodinya aku suka. Trus aku mintak anie send lagu tuh thru Skype. Hati aku puas dapat dengar lagu nih berkali kali. TANPA rasa bosan.


Aku penah tujukan lagu dan liriknya buat si tersayang. Mase tu die pegi Kelantan. Kejap je pon. 2 hari jek. Konon dah rase rindu gile. Ahaks! Tetibe dia tanye aku, lagu ape tuh. Tak pernah tau dan tak pernah dengar. Cis!! Pastu die kata aku nih jiwang karats. Hampeh btol.


Salah ke kalau jiwang karats? Salah ke aku tuju lagu kat dia. Aku rasa tuh cara aku meluahkan rasa sayang. Rasa cinta. Rasa Rindu dan segala rasa la. Kalau aku. Pasti aku suka! Jatuh cinta sekali lagi. huh!!


Satu masa tuh, dalam kereta. Si dia menyanyi nyanyi riang ria di hati. Wah! Senang hati nampaknya. Tapi lagu yang dinyanyikan tuh. Aku seperti biasa dengan lirik yang terhambur dari mulut die yang cam Tweety bird tuh. Rupanya lagu TANPA. Ceh!! Dan dia tak tau pon lagu yang dia nyani tuh lagu yang aku tujukan kat dia.


p/s : Dia memang tak pernah alert dengan apa yg aku buat. Dasar lelaki.


So aku nak paste lirik lagu tuh kat cni. Sebabnye? Sebab suke! ^_^V peace!!


Tajuk/Lirik Lagu: Tanpa
Penyanyi: Sixth Sense (6th Sense)


Resah
Yang ku ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti
Meski

Pagi itu indah
Tapi akan sunyi tanpamu
Menemani aku sepi

(Korus)
Tanpa cintamu aku resah
Tanpa kasihmu aku hampa
Tanpa dirimu aku mati

(ulang chorus)

Kini benar-benar ku rasakan
Dalam relung hatiku tanpamu
Aku tak mengerti
Takut
Takut jauh dari dirimu
Dan kau tinggalkan aku sendiri
Tanpamu ku mati
Resah
Yang ku ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau
Aku tak mengerti

(ulang Korus)

current mood


1 word to describe how i feel today...
arrggghh!!
dah kenape??

Apr 21, 2009

. JANGAN TEGUR .



Akhirnya aku pegi jugak tengok cite nih. Member member aku cakap cite nih scary. So aku dengan beraninya ajak tunang aku tengok cite nih. Tunang aku memang tak suka tengok cite antu. Tapi sebab cite nih Pierre Andre yang arahkan, so die terbuka hati la nak tengok. Hope sehebat cite JPB.
So.. setelah aku tengok cite nih, aku rase memang scray, menakutkan dan mengejutkan jantung. hehehe.. Lakonan Julia Ziegler sewaktu dirasuk sangat real. Aku suke die bawak watak tuh. Antu tuh ala ala cite antu The Exorcism (betul ke aku eja?) yang cite lame tuh. Sampai aku terbawak bawak dalam mimpi. Aku tak suke!
Ape ape pun... aku enjoy tgk cite yang boleh menyebabkan jantung aku berhenti sedetik ni.. hehehe... peace!!

Apr 7, 2009


aku suke MEET UNCLE HUSSEIN
aku suke sume lagu diorang
sebab tu blog aku pon aku pakai tajuk lagu diorang
aku punye suke ati la kan